Sfaturi de Bază Pentru o Piele Sănătoasă

În timpul verii, pielea este, de obicei, mai expusă unor daune posibile, în principal datorită expunerii la lumina soarelui mai mare decât de obicei, precum și contactului cu apa de mare sau cu clorul din piscine. De asemenea, schimbările climatice și poluarea mediului se comportă ca agenți nocivi pentru piele.

Toate acestea fac ca întoarcerea sărbătorilor să fie un moment bun pentru a examina starea pielii dumneavoastră și pentru a lua diferite măsuri pentru îngrijirea ei. Nu în zadar, pielea este unul dintre cele mai mari organe ale corpului, care protejează organismul împotriva riscurilor de mediu, reglează temperatura și permite percepția atingerii.

Prin urmare, prezentăm următoarea serie de sfaturi pentru ca pielea să fie sănătoasă și să aibă un aspect neted.

Curățarea excesivă poate provoca pierderi excesive de grăsime în straturile exterioare ale pielii și poate produce dermatită sau accentua uscăciunea pielii “

De bază pentru o piele de piersic

Bea multă apă

Corpul tau pierde apa pe parcursul zilei. Prin urmare, aveți nevoie cel puțin să înlocuiți ceea ce pierdeți, pentru ceea ce trebuie să beți între două și trei litri pe zi. Apa ajută organismul să funcționeze cât mai bine posibil (nu în zadar, două treimi din corpul nostru este apă) și face pielea să arate mai fluidă și mai proaspătă.

Exercițiu

Elasticitatea și tonifierea pielii sunt pierdute odată cu vârsta. Puteți menține fermitatea pielii dvs., practicând în mod regulat exerciții fizice. Exercitiile moderate, cum ar fi yoga, pot fi la fel de benefice ca exercitarea musculara mai viguroasa.

Când exerciți, creșteți fluxul de sânge către piele, ceea ce înseamnă că primește nutrienți optimi și vitamine esențiale. Pe de altă parte, exercițiile tonifică mușchii, ceea ce vă ajută să vă modelați pielea.

Păstrați-vă pielea strălucitoare

O piele curată este cea mai bună modalitate de a preveni infecțiile și mirosurile corporale. Cele mai multe săpunuri, produse de curățare a feței, geluri de duș și produse de acest tip au fost testate anterior pentru a se asigura că nu vor provoca iritații sau reacții alergice, de aceea tipul de produse pe care le alegeți ar trebui să răspundă numai preferințelor personale.

Amintiți-vă că excesul de curățare poate provoca o pierdere excesivă de grăsime în straturile exterioare ale pielii și poate provoca dermatită sau accentua uscăciunea pielii.

Luați o saună

Aduceți-vă sudoare și expulzați impuritățile, sauna vă ajută să vă curățați pielea. De asemenea, îmbunătățește circulația. Rețineți că înainte de o sesiune de saună nu trebuie să beți alcool sau să aveți o masă grea.

Persoanele în vârstă sau persoanele cu afecțiuni cardiace, respiratorii sau cronice trebuie să evite saunele. Păstrați o temperatură confortabilă și, da, dacă în timpul sesiunii vă simțiți rău sau amețit, ieșiți imediat din saună, beți multă apă și stați liniștit pentru o vreme. Dacă simptomele nu dispar, adresați-vă medicului.

Periați pielea

Periajul pielii uscate cu moderatie cu o perie speciala va ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii care pot face ca pielea sa arate deteriorata. Întotdeauna periați în direcția inimii, adică de la mâini la umeri, de la picioare până la șolduri.

Nu vă spălați pielea dacă aveți tăieturi, răni sau dacă suferiți de boli de piele, cum ar fi eczeme sau psoriazis, deoarece periajul va face ca aceste condiții să fie mai grave.

Utilizați exfolianți

Este similar cu periajul pielii. Gelurile de duș sau masajele de exfoliere conțin particule care favorizează procesul de reînnoire a celulelor fără a ataca epiderma. Unele conțin acizi din unele fructe (hidroxi acizi alfa) care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii.

Acești acizi, denumiți și AHA, pot irita anumite piei, deci ar trebui să le opriți dacă observați semne de iritare a pielii sau roșeață.

Există mai multe exfoliante de pe piață, deci va trebui să dovedească ceea ce potriveste cel mai bine pielea. Sau, dacă îndrăznești, dintr-un amestec de ulei de măsline și sare de mare grosier, puteți încerca a face propria exfolianta piele naturala (evident, nu sconces pe tăieturi sau răni).

Pentru a înmuia cele mai aspre părți ale pielii, cum ar fi genunchii, coatele și tocurile, puteți freca cu pulpă de avocado în aceste zone. Veți avea destule cu o cantitate de avocado comparabilă cu cea care se potrivește în palma mâinii tale.

Îți hidratează pielea

Îngrijirea zilnică a pielii va ajuta la menținerea netedă a nivelului de umiditate. Pielea prezintă nevoi diferite în funcție de vârstă și tipul de piele, prin urmare, dacă nu sunteți sigur ce este mai bine pentru dumneavoastră, vă recomandăm să vă consultați farmacistul.

Multe creme hidratante contin acizi AHA, vitamina E, germeni de grau, aloe vera, extracte din plante și alte ingrediente adăugate pentru a îmbunătăți tonul și textura pielii și reducerea petelor de varsta si a ridurilor. Cauti o crema hidratanta decat comedogenic (nu blochează porii) și fuge de la „creme miraculoase“.

Utilizați protecție solară

Cancerul de piele este cel mai mare risc de expunere prelungită la lumina soarelui. Cele mai bune măsuri preventive constau în moderare și protecție. Evitați expunerea excesivă la lumina soarelui și utilizați un agent de protecție solară cu un factor de protecție solară (denumit în mod obișnuit SPF) de 15 sau mai mare.

Este recomandată o nouă aplicare a produselor de protecție solară, mai ales după ce ați transpirat sau ați scăldat. Excesul de expunere la soare poate agrava sau accentua problemele de piele, cum ar fi ezcem sau rosaceea, o afecțiune caracterizată prin apariția intermitentă a înroșirii sau inflamării pielii.

Urmăriți-vă și urmăriți-vă pielea

Observarea regulată a pielii vă va face să vă obișnuiți și să cunoașteți aspectul pielii, ceea ce vă va face să detectați mai rapid orice modificare a acesteia. Acordați o atenție specială molilor; Dacă observați că cineva modifică forma sau sângerează, vizitați GP-ul dvs. pentru a fi examinat.

De asemenea, trebuie să verificați lunar pielea care înconjoară testiculele și sânii, în special în cazul apariției unor umflături, șocuri, riduri sau modificări ale texturii.

Nu mai fuma

În cele din urmă, dacă sunteți un fumător, cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a îmbunătăți starea pielii dvs. este să vă opriți de fumat. Fumul de tutun usuca pielea ta, in acelasi timp in care constricteaza vasele de sange si, prin urmare, cantitatea de sange care ajunge pe piele, privindu-i substantele nutritive esentiale. Pe de altă parte, fumători sunt de două până la trei ori mai multe șanse de a dezvolta psoriazis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *